BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КМЕТЪТ НА ТЕРВЕЛ ОСПОРВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УЧАСТИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В КОМИСИИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Кметът на Тервел Симеон Симеонов оспорва решение на Общинския съвет, което го задължава да включва общински съветници в комисиите за разглеждане и оценка на оферти за избор на изпълнители на обществени поръчки, обявени от общината.
Кметът смята решението за незаконосъобразно и нецелесъобразно като посочва в писмо до Общинския съвет, че “в оперативната самостоятелност на възложителя на обществени поръчки е да прецени дали ще ползва външен спрямо общинската администрация член на комисия и дали този член ще бъде общински съветник. Самостоятелността на преценка на възложителя е пропорционална на неговата отговорност и не може да бъде споделена с тази на членовете на комисията”. Кметът коментира, че за година общината обявява и възлага по 40-50 обществени поръчки, половината от които обикновено са финансирани от управляващите органи по европейски програми. Обвързването на работата на всяка от тези 50 комисии в електронна среда с участието на общински съветник ненужно ще забави възлагателния процес, което не намира опора и в нормативната уредба, смята Симеонов и настоява за ново обсъждане на решението, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!