BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Община Каварна връчи спортни екипи на ФК „Калиакра 1“

В присъствието на кмета на Община Каварна – Елена Балтаджиева, бяха връчени спортни екипи на състезателите от футболен клуб „Калиакра 1“ днес.
17 деца получиха екипи и якета. 28 мъже също са с нова индивидуална спортна екипировка.
Стойността на комплектите е 4 500 лв. Всички екипи са закупени със средства на Община Каварна.
На тренировъчното игрище, освен малките футболистите и треньора им – Димо Филев, присъства и треньорът на мъжете – Георги Георгиев, кметът Балтаджиева, началникът на отдел “Образование, социални дейности и спорт” – Любов Киороглу, специалист от отдела – Васка Иванова и председателят на спортния клуб – Димо Филев.
С 8 500 лв. –  средства на Община Каварна, бяха закупени екипи и за ФК „Калиакра 1923“, които вече предоставени на състезателите.
Въпреки ограниченията, които са наложени заради пандемията от COVID19, аз лично и администрацията на Община Каварна, сме категорични, че спортът е изключително важен. Особено за подрастващите. Това е и причината да подпомагаме дейността на спортните клубове, каза кметът Елена Балтаджиева.
Градоначалникът припомни, че отборите на клуба провеждат срещите си на стадион „Калиакра”, който е предоставен от Общинското ръководство безвъзмездно за ползване. Основното финансиране на клуба също е заслуга на Община Каварна.
Кметът Балтаджиева пожела на състезателите много хъс и победи – за прослава на Каварна, както и по-малко травми.
ФК „Калиакра 1”  гр. Каварна е учреден на 13.08.2018 година, иницииран от стойностни бивши и настоящи футболисти на автентичния  ФК „Калиакра” Каварна. Мотивите за това решение е обявяването на ФК „Калиакра” в несъстоятелност и целите на новосъздадения клуб са да възвърне авторитета на местния футбол, издигайки го до нивото на професионализма, разчитайки единствено на каварненски младежи и юноши от местната школа. Още през сезон 2019/2020 година мъжкия ни отбор се включва в първенството на „А” Областната група, където след  добри игри възвръща доброто си име, заемайки място в първата половина на таблицата. Това му представяне, спомогна на отбора ни да бъде предложено участие  в първенството на „В” североизточната футболна група,което не се реализира, поради липса на финансов ресурс. Пропуснат бе златен шанс за светкавично завръщане на каварненски клуб в третата лига на страната ни, след като другия градски клуб само месеци преди това бе изваден от „В” РФГ.  Участието на мъжкия ни отбор в първенството на сезон 2020 /2021 в областното ниво на страната ни, ще даде право идната година, при наличие на средства, Каварна отново да има представител в третия ешелон на футболна България. Клубът подготвя и две групи деца, които още 2019 година се включват в първенствата на зона Варна в групите „Футбол 5” и „Футбол 7”. При по-малките представянето бе повече от успешно, след като от изиграните 10 срещи, децата ни  спечелиха 9 и загубиха само една, което им отреди второто място в крайното, макар и формално класиране. При по-големите,  баланса от изиграните срещи 5 загуби към 3 победи им отреди петата позиция в крайното класиране. ФК „Калиакра1” разполага  с двама професионално лицензирани треньори, съответно УЕФА „А” и „С” степен.  Клубното ръководство е помислило и за продължаване на добрите традиции при ветераните, които преди около 20 години стигнаха до полуфиналите на републиканското  първенство и заслужиха бронзовите отличия.
Цветовете на клуба са традиционните синьо и бяло.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!