BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЙОРДАНКА СТОЕВА Е НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ШАБЛА

Вчера се проведе първото заседание на новоизбрания Общински съвет Шабла. То бе свикано със заповед на областния управител Красимир Кирилов, който откри заседанието. След като благодари на председателя на ОИК Шабла за експертната работа и демократичното провеждане на изборите в община Шабла, Кирилов призова новоизбраните съветници да станат прави и положат клетва.

След тях в служба на жителите на общината и село Дуранкулак се заклеха избраните на първи тур кметове – Мариян Жечев за кмет на община Шабла, и Веселин Йорданов за кмет на с. Дуранкулак.

Кр. Кирилов връчи символите на местна власт – огърлие и удостоверение за избора на кмета на Шабла. След което поздрави новоизбраните представители на местна власт в общината, като пожела здраве и ползотворна работа в името на жителите на морската община.

След това работата на съветниците продължи, водена от най-възрастния общински съветник – г-жа Недялова. Под нейно ръководство бе избран 3-членен състав на комисия по избор на председател на ОбС Шабла. От трибуната Живко Спасов – избран за съветник от листата на ПП ГЕРБ заяви, че групата съветници от ГЕРБ, която е мнозинство – 8 души, ще подкрепи предложението на колегите си – трима съветници от БСП.

Така се стигна единствено до номинацията на д-р Йорданка Стоева и с пълно единодушие от 11 гласа „за“, тя бе преизбрана за председател на ОбС Шабла.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!