BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За първи път у нас: Броят на оздравелите от COVID-19 е по-голям от новозаразените

24 са новите случаи на COVID-19 у нас и така общият брой на заразените в България е 2259.

От новите заразени 10 са приети в болници.

Вчера са изследвани 874 лица.

Заразени за изминалото денонощие са 11 жени и 13 мъже.

16 от новите случаи са в София в различни лечебни заведения, в Ямбол са 4, в Сливен – 2, в Кюстендил и Пазарджик – по един случай.

Това стана ясно от последните актуални данни, съобщени на брифинг от доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

646 души вече са излекувани. Новите случаи от вчера са 34 . Най-голям брой новоизлекуваните по данни на РЗИ-София – 18, са хора, оставени на амбулаторно домашно лечение, един във ВМА, един в “Пирогов”, 8 в Ямбол, 4 в Пловдив и по един в Силистра и Сливен. Излекувани са общо 363 мъже и 283 жени. Средната възраст на излекуваните лица е 47,9 години.

Заразените деца са общо 133, от вчера няма новоостановени случаи.

Сред медицинския персонал има двама новозаразени, а общият им брой е 242.

Починалите през последното денонощие са двама – мъж на 79 години и жена на 93 години, която е от дома за стари хора от град Кула. Както по света, така и при нас мъжкият пол е доста по-засегнат, информира доц. Кунчев. От всички починали 73 са мъже, а 39 са жени. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

“Огромната част от българите разбраха проблема и им благодаря, защото страната ни е трета в Европа с най-нисък ръст на болни“, заяви доц. Кунчев.

Той изказа и абсолютно независимо мнение и поясни, че не може да разбере как се твърди, особено из социалните мрежи, че няма коронавирус при наличие на милионите болни и стотиците хиляди починали в световен мащаб.

Даннните показват, че новите случаи намаляват, което по думите на доц. д-р Ангел Кунчев е изключюително добро и това допринася много колелото на икономиката отново да се завърти.

https://novini.bg/

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!