BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заседание на Общинския съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни  въпроси се проведе днес в община Добрич

Заседанието бе ръководено от председателя на Съвета – зам. – кметът д-р Емилия Баева, по повод приключване на Програма „РОМАКТ“ в Община Добрич.

„РОМАКТ“ е съвместна програма на Съвета на Европа и Европейската комисия и се изпълнява в партньорство с Община Добрич, за което има подписано тристранно споразумение. В нея участваха регионалният координатор на Програмата Багрян Максимов и фасилитаторът за Община Добрич Камен Макавеев. Целта на срещата е да се направи преглед на изпълнението на Програмата до момента, реализираните дейности, постигнатите резултати и да се обсъдят възможности за бъдещо сътрудничество между местна власт, институции и ромска общност. Основният резултат е подобрената комуникация между местна власт, институции и ромска общност, в следствие на което са решени инфраструктурни проблеми, проблеми с адресната регистрация, с водоснабдяването по кварталите. Акцент в Програмата е и повишаване на капацитета на представители на училища и детски градини за работа с ромски деца. Община Добрич ще продължи да си сътрудничи с експертите на програмата и след приключване на активния работен цикъл.

Община град Добрич    

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!