BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ОТ РОГАЧЕВО, ИЗВЪРШИЛ УБИЙСТВО ВЪВ ВАРНА

Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 32-годишния Д.М. от с. Рогачево, област Добрич, за грабеж, придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2 във връзка с ал. 1, т.4. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и евентуална конфискация на цялото или част от имуществото. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно, уточнява Апелативната прокуратура във Варна.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.

По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата. В резултат от незабавните оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието, както и част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.

Към момента Д.М. е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „Задържане под стража“.НДТ

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!