BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗАДЪРЖАНИТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА ДИЯН НЕ КАЗВАТ КЪДЕ Е НОЖЪТ

Разследващите продължават да издирват ножа, с който бе убит 41-годишния Диян в землището на село Котленци. Както НДТ писа, тялото му бе намерено на 22 септември и малко след това бяха разкрити и убийците – младежи на 18 и на 19 години. Оказа се, че те са задигнали от жертвата около 90 грама златни накити. Затова обвинението е за грабеж, придружен с убийство.

На брифинг в прокуратурата временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Добрич Златко Тодоров обясни, че разследването на тежкото престъпление е започнало на 22 септември, след като в землището на село Котленци гражданин, преминаващ близо до мястото, се натъкнал на трупа и веднага подал сигнал в полицията. Братът на жертвата подал сигнал за издирване на 16 септември.

След извършена аутопсия на трупа са установени между 14 – 16 намушквания с нож по тялото. На жертвата е нанесен и силен побой.

Починалият мъж е работил в Германия. На 10 септември се е завърнал в България, на 11 септември е бил в компанията на двамата младежи, които са обвинени за смъртта му. На следващия ден – 12 септември, около 21 часа тримата са се срещнали отново и тръгнали да се почерпят. В този ден на тях им е направило впечатление, че Диян има златен синджир и златни гривни.  Може би тогава в тях възниква намерението да го ограбят и на 12-и, около 21 часа се качват в лек автомобил, вече е тъмно и на практика започват изпълнението на деянието”, каза Тодоров.

Двамата младежи търсили безлюдно място, където да ограбят жертвата. Затова обикаляли по черни пътища край Добрич и явно си харесали землището на село Котленци. Слезли от колата и двамата тийнейджъри са започнали да нанасят побой и прободно-порезни рани на жертвата. След като сломили съпротивата му, взели накитите и изоставили Диян на мястото.

На следващия ден двамата отишли във Варна и продали златните накити, които по свидетелски показания са били около 90 грама, на стойност 3 500 лв. Единият младеж заминал за Великобритания, където работи неговото семейство, а другият останал в България.

Прободните рани са извършени с едно оръжие – нож, който още не е открит.

На обвинените в грабеж и убийство са наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража” от Окръжния съд в Добрич. НДТ

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!