BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дигитално издание на тефтерчето на Левски представи библиотеката в Добрич пред ученици

Два образователни онлайн урока с ученици от IV а и IV б  на СУ „Любен Каравелов“ с класни ръководители  Мария Георгиева и Иванка Желева проведе по повод 148 години от гибелта на Левски Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, съобщават от културната институция.

Заниманието включваше презентация и представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски.

Библиотечен специалист запозна децата с житейския път и святото дело на Апостола на българската свобода, разказа им подробности за семейството и средата, в която е отраснал, за псевдонимите, за личните му качества и за революционната му дейност, за основаната от него комитетска мрежа и гибелта му. Най-голям интерес от онлайн срещата предизвика представянето на дигитално издание на тефтерчето на Левски, даващо възможност учениците да се докоснат до личния му свят, мечтите и въжделения му. Дигиталното издание е дарение на РБ „Дора Габе” от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

В края на образователния урок децата изявиха желание да посетят сектор Работа с деца, за да разгледат де визу фотипното издание на личното тефтерче на Васил Левски и да получат читателските си карти за 2021 година.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!