BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГОРСКИТЕ „АРЕСТУВАХА“ АВТОМОБИЛ И КАРУЦА С ДЪРВА В БАЛЧИК

1000 проверки са извършили през изминалата седмица горските от 18 поделения на СИДП. Съставени са 37 акта и 6 констативни протокола по Закона за горите и Закона за лова. Задържани са автомобил, две каруци, моторен трион и 25,50 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Автомобил и каруца натоварени с два кубика и половина дърва са задържали служители на ДЛС-Балчик. На бракониерите са съставени пет акта. 27 са проверките в стопанството за периода 8.02.2021-15.02.2021г.

38 са инспекциите в горите на територията на ДГС-Генерал Тошево, като 11.02.2021г. са извършени съвместни проверки с представители на РДГ-Варна, МВР и ДЛС-Тервел. За различни нарушения са разписани 18 акта по Законите за горите и лова.

Каруца натоварена с два кубика дърва за огрев задържаха служители на ДЛС-Шерба по време на една от 107 проверки в стопанството. Нарушителите са получили четири акта.

28 са проверките през седмицата в ДГС-Варна. Конфискувани са четири кубика незаконно добити дърва, като за нарушенията са съставени четири акта и три констативни протокола. Моторен трион е задържан в Провадия, а на дървосекача без разрешително е съставен акт.

Пет пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити в държавните горски територии на ДГС-Нови пазар, са конфискували служители на стопанството. 137  са проверките за периода, а за различни нарушения горските са разписали четири акта. Три констативни протокола са съставени в ДЛС-Паламара, един в ДГС-Смядово и два в ДГС-Шумен.

Татяна ДИМИТРОВА

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!