BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРМАНСКИ СЪДИЯ ПОСЕТИ ОКРЪЖНИЯ СЪД В ДОБРИЧ

 

Съдия Петер Волф от Районния съд в Айзенхютенщадт, провинция Бранденбург, Германия посети Окръжния съд в Добрич. Той бе посрещнат от председателя на институцията съдия Галатея Ханджиева, която го запозна с организацията на работа в съда и видовете разглеждани дела. Съдиите разговаряха за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави, натовареността на магистратите, начина на разпределяне на делата. Разговорът премина на родния език на госта, тъй като съдия Ханджиева е възпитаник на Езиковата гимназия в Добрич и владее немски.       Съдия Петер Волф разгледа най-голямата съдебна зала в Окръжния съд, както и „синята стая“ за щадящо изслушване на деца, влезли в досег с правосъдието. Той коментира, че Районният съд в Айзенхютенщадт също разполага с подобно помещение. Германският магистрат имаше възможност да наблюдава и съдебно заседание по първоинстанционно наказателно дело в Районен съд – Добрич.

Съдия Волф е на посещение в страната ни по покана на Районен съд – Балчик,  в рамките на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение. Визитата му в Добрич бе инициирана от  председателя на Балчишкия съд съдия Ивелина Велчева, която придружаваше госта. В разговорите се включи и съдия Цонко Иванов от същия съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!