BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВКС ПОТВЪРДИ ПРИСЪДАТА НА ПОХИТИТЕЛЯ МИРОСЛАВ

Върховният касационен съд на Република България потвърди решение на Варненския апелативен съд, постановил 35-годишният М.Д. от Добрич да изтърпи присъда от 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Осъденият ще заплати и глоба в размер на 5000 лв. Окръжната прокуратура приведе в изпълнение наказанието, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Мирослав Дяков бе признат за виновен за отвличане на жена и причиняване на средна телесна повреда на същата в периода 3 юли – 24 юли 2018 година. Освен това, до юли същата година, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Престъплението на 35-годишния Мирослав през 2018 година взриви Добрич, след като стана ясно, че е отвлякъл и държал насила 20 дни в плен 18-годишна девойка, като през цялото време я е дрогирал и малтретирал.

Познанството между осъдения и неговата жертва започнало през септември месец 2017 година. Първоначално било на приятелски начала, но постепенно отношенията им се задълбочили. По време на едно от посещенията в дома на осъдения, през месец юли 2018 година, младата жена била задържана против волята й в апартамента на 35-годишния мъж, който решил да я лиши от свободата й. Целта му била жената да бъде постоянно при него и да задоволява всичките му потребности. За да може да пречупи волята ѝ и да я подчини, той решил да използва физическо насилие, както и да я дрогира, като не й давал достатъчно храна и вода.

Младата жена била открита в дома на Мирослав след 20 дни престой там. Тя се намирала в изключително лошо здравословно и емоционално състояние. С действията си осъденият е причинил на своята жертва средна телесна повреда и разстройство на здравето ѝ, временно опасно за живота.

Решението на Върховния касационен е окончателно. НДТ

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!