BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВИТРИНИ ЗА ЛЕВСКИ В БИБЛИОТЕКАТА

От 19 до 26 февруари 2021 г. в сектори Изкуство и Работа с деца са експонирани витрини с библиотечни документи по повод 148 години от гибелта на Васил Левски – революционер, стратег и вожд на българската национална революция.

Всички читатели, граждани и гости на град Добрич, в сектор Изкуство ще имат възможност да се запознаят с книги, графични и юбилейни периодични издания, електронни ресурси, издания от специалните фондове на библиотеката – грамофонни плочи, видеокасети, съхранявани във всички отдели на Регионалната библиотека, проследяващи важните дати и събития от живота на Дякона. Интересен акцент във витрината е документалната композиция по писма на Апостола и извадки от неговия бележник, която ще звучи в изпълнение на актьорите Кирил Янев, Петър Чернев, Борислав Бояджиев и Георги Манолов.

Витрина с библиотечни документи от фонда на сектор Работа с деца приканва малките читатели на сектора да се запознаят с живота и святото дело на най-светлата личност в българската история.

Заповядайте!

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!